Ne yağı kullanmalı acaba... Marketlerde özellikle yer fıstığı yağı ve kanola yağı var. Zeytinyağı sadece ithal gelmiş olanlar var. Mısır yağı da oldukça fazla... Ama yine de dikkat ediyorum insanlar genelde kanalo yağı alıyorlar... Ayçiçek yağı ise neredeyse yok... Eeee ayçekirdeği ve zeytin buraların ürünü değil ne de olsa :)
İlk geldiğimizde yemeklerde kulllanmak için ayçiçek yağı almıştık.
Aslında İlker kızartma yapmak için en ideal yağın kanalo yağı olduğunu söylüyor, cipsleri onunla kızartıyorlarmış... Ama yemeklerde kullanmak için tadı bize farklı gelebilir belki diye dün marketten bu 3'lü paket mısır yağını aldım. Ne de olsa şuanda pek de kızartma yapmıyoruz... Litresi indirimle 9-10TL gibi birşeye geldi( kanalo ve yer fıstığı daha da ucuz)
Ama ilk fırsatta yer fıstığı yağını ve kanalo yağını da deneyeceğim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder