Muhallebi tarifi:
Vişneyi kaçırmadan yapmak lazım. Hatta bol bol vişneyi dolaba atmak lazım.
Vişneli muhallebi tarifi
500ml süt
Kahve fincanı şeker
1 tepeleme çorba kaşığı prinç unu
1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
Yarım yumurta sarısı (birazını alabilirsin)
Yarım paket vanilya
Varsa hindistancevizi
Yarım paket kakaolu bisküvi
Vişne sosu için: 1 bardak taze vişne (çekirdekleri alınmış), 1 çay bardağı vişne suyu, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 kaşık şeker
Sütü, şekeri, prinç ununu, nişastayı, yumurta sarısını tencerede kabarana kadar pişir. Vanilyayı ekle. Soğumaya bırak.
Kakaolu bisküvileri süte batırıp, borcamın altına diz. Üzerine kremayı dök. Bisküvi diz. Kremayı dök. Buzdolabında beklet.
Vişne sosu: vişne suyunu, nişastayı koy , şekeri koy ateşte pişir.
Soğuk muhallebinin üzerine ekle. Üzerine vişneleri koy.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder