Zeyno ve Can

Zeyno ve Can

31 Mayıs 2015 Pazar

Fırında ekmek yapıyorummm


Ekmek yapmak ne zevkli ne basitmiş aslında :) 

1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt, 2 küp şeker,1 çay kaşığı tuz, yarım paket yaş maya. Hepsini elinle karıştır ve maya iyice erisin. Sonra un dökmeye başla(1kere ölçtüm yaklaşık yarım kilo alıyor), önce cıvık bir kıvamı oluyor ama sonra hamur toparlanmaya başlıyor, hamuru toplamaya çalışırken şöyle azıcık ılık su dökebilirsin( yarım çay bardağı gibi diyelim), hamurun böyle top gibi tertemiz bir hamur olacak, yoğurduğun kaba ve eline yapışmayacak :)

Sonra önce poşete koy, sonra üstüne havlu kapat, 30 dakika dursun en az, kendi ölçüsünün 2 katına çıkacak (mayalanıyor yani)

Fırını 175 dereceye ısıt, önce 10-15 dakika alttan pişir( kabarsın), sonra 100 derecelere düşür içi pişsin(20-25 dakika), en son 5 dakikada üstüne kızart :)

Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder