Bu sefer çöp olmasın birşey yapayım dedim, yumurta beyazından en iyi beze yapılır ama canım da beze çekmedi, acaba kek olur mu dedim, yabancı blog sitelerinde bazı tarifler buldum, eeee biraz da içine kafadan birşeyler koydum,valla kel olmadı ama süper birşey oldu :)))
Öğrendim ki kekin yumuşak olmasını yumurtanın sarısı sağlıyormuş, sadece beyazı ile yapılınca sert bir kıvamı oluyormuş...
Zeyno şimdi uyuyor, uyanınca Hımmmmmm yapa yapa yer(inşallah) ya da Berker amcası gibi sevmezse eğer 'değişik' der :))
Tarifi:
5 yumurta beyazı( yani sabah omlet 5 yumurta sarılıydı) :))
1 bardak şeker
4-5 dakika çırp, bembeyaz bir dağ gibi oluyor. Sonra içine, 1 bardaktan biraz az sıvıyağ koy
Mikserin devrini düşür,1,5 bardak un+Yarım bardak kakao koy. Mikseri kapat. Vanilya ve hamur kabartma tozunu ekle. Bir kase çekilmiş fındık-ceviz koy karıştır (kaskatı birşey oldu, ben de içine 1 bardağa yakın süt ekledim)
170 derece fırında , 30 dakika piştiler.
Kaba nasıl koyduysam öyle çıktıllar, kesinlikle kabarmadılar, ama tadı çok güzel, 5 tane yedim şimdiden:))
hahahh..pekiii bunun zeynoyla ilgisi ne acabaaaa???dun aksam cektiklerini koy kizim bosver yemek tarifino;))
YanıtlaSil